Sulu kükürt hakkında okuduklarımdan yola çıkarak, bu kimyasalın tarımda bitki koruma ve besin maddesi sağlama konusundaki rolü gerçekten dikkat çekici. Özellikle üzüm ve elma gibi meyvelerde mantar hastalıklarını kontrol etmek için bu kadar yaygın olarak kullanılmasının sebebi nedir? Ayrıca, toprak pH seviyesini düşürmek için kullanılması, bitki sağlığı açısından nasıl bir etki yaratıyor? Bu noktada, aşırı kullanımın çevresel etkileri de göz önünde bulundurulduğunda, nasıl bir denge sağlanması gerektiği konusunda ne düşünüyorsunuz?
Sulu kükürt hakkında okuduklarımdan yola çıkarak, bu kimyasalın tarımda bitki koruma ve besin maddesi sağlama konusundaki rolü gerçekten dikkat çekici. Özellikle üzüm ve elma gibi meyvelerde mantar hastalıklarını kontrol etmek için bu kadar yaygın olarak kullanılmasının sebebi nedir? Ayrıca, toprak pH seviyesini düşürmek için kullanılması, bitki sağlığı açısından nasıl bir etki yaratıyor? Bu noktada, aşırı kullanımın çevresel etkileri de göz önünde bulundurulduğunda, nasıl bir denge sağlanması gerektiği konusunda ne düşünüyorsunuz?
Cevap yaz